Managende rommelkont

Voor het blog gezet.. dat is precies datgene wat ik net met mezelf heb gedaan. Zoals velen op deze aardbol ben ook ik lui, laks en ben ik al aan talloze dingen begonnen die nog steeds afgemaakt moeten worden. Iedereen kent het wel. Zo staan er nog wat mailtjes open omtrent een verjaardagskado van een van m’n beste vrienden, hoor ik al halverwege het suffe studieboek “Leren Communiceren” te zijn (typisch zo’n boek waarvan ik aanneem dat ik het beter weet dan de schrijver) en heb ik sudokuboekjes volgekalkt met halfafgemaakte puzzels. Het meest trieste voorbeeld is het begin aan mijn To Do List, maar zelfs daar ben ik halverwege mee gestopt. Daarnaast heb ik me al weken voorgenomen om m’n kamer opnieuw te ordenen. Dat laatste zouden de meeste mensen ‘opruimen’ noemen, maar dat is in mijn geval niet het juiste woord. Ik weet namelijk precies waar alles ligt – aantekeningen van Marketingcommunicatie links onder de stapels boeken op het bureau, tussen de pennen, een verdwaalde schaar, m’n agenda (hee! hier lag ie dus), viltstiften, opladers voor m’n telefoon, MP3-speler, fotolijstjes, cadeaubonnen, mappen, lege glazen, flessen deodorant, plastic folie van opgegeten koekjes, ongeopende enveloppen (nog zo’n uitsteldingetje) en markeerstiften. Voor buitenstaanders is een bezoek aan mijn kamer een groot avontuur; voordat je bij het raam staat moet er worden gegraven door rondslingerende kleren en stapels papier. Maar het mooie aan deze ‘puinhoop’ is dat het eigenlijk een georganiseerde chaos is. Over het algemeen kan ik de meeste dingen redelijk eenvoudig terugvinden en soms is daar plots een meevaller (een tegoedbon voor de H&M? Wat leuk!) en af en toe een tegenvaller (jammer dat ie al drie maanden verlopen is).  Kortom: ik ben een managende rommelkont die niets zoveel liefheeft als het uitstellen van zaken. En dat is precies waarom ik nu ben begonnen met ‘Voor het blog gezet’: het wordt tijd dat ik opgroei – het liefst letterlijk; ik tik hopelijk de 1.60 aan maar ik wacht al 19 jaar op die ene groeispurt die me naar de door iedereen geliefde 1.75 brengt. In ieder geval hoop ik me zo elke week te dwingen tot het schrijven om uiteindelijk een To Do List op te kunnen stellen zonder een pauze van een halfjaar in te lassen.

Advertenties

Een gedachte over “Managende rommelkont

  1. Kim ik vind je lengte net zo geweldig als de hilarische teksten die je schrijft. Nog even een kleine toevoeging; niets is zo erg als je moeder die je georganiseerde chaos besluit op te ruimen.. “Omdat het zo echt niet langer kan”

    Like

Vragen, opmerkingen, complimentjes of klachten? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s