Wintersportzzz….

Poeh. Net teruggekeerd van wintersport en met 250 kilometer aan pistes in de benen ben ik best wel toe aan een bijpitmoment. Zeker omdat het skiavontuur qua slaapritme als één grote illusie begon. Zaterdagavond vertrokken met een fakedutje in een schokkende slaaptrein; ik was er van overtuigd dat ik zeven uren in dromenland had vertoefd, maar aangekomen in het huisje schreeuwde mijn hele lijf om een winterslaap. Helaas… in plaats van mijn bed een heerlijk bezoekje te brengen, bungelde ik uitgeput boven een besneeuwde berg. Zes dagen achter elkaar de wekker om halfacht en het slaaptekort is verklaard. Komende dagen wuift een te gek nieuwjaarsfeest me hartelijk welkom, heb ik nog een paar verlate kerstdiners op de planning staan en slokt ook schooltje een hoop kostbare tijd op.

Niet alleen het slaapritme is even wennen; het Oostenrijks eten is net zo veel aanpassen. Niks geen vier dunne sneetjes brood! Nee, die hompen deeg zijn nauwelijks doormidden te zagen en zodoende ging ik vaker dan vaak op pad met een plakje worst geplet door twee dikke planken van brood. De Duitse taal kan ook talloze beren op de weg werpen, al vraag ik me af of het volgende misverstand hierdoor kwam. Mijn zusje besloot soep voor vier personen te maken en zo verstandig als ze is hield ze zich strikt aan de handleiding op het pakje. “Die Suppe verdünnen mit 3/4 Liter Wasser.” Helaas is Uggie net zo goed in breuken als ik in Engels en tot mijn grote schrik stond er een pan ter grootte van een ijzeren tuingieter op het fornuis. Zo naïef als een muis had ze freaking vier liter water (een liter pp! ohmygod) toegevoegd en vond ze de soep slechts ‘een beetje dunnetjes’. Ik nam, tegen beter weten in, een hap en het had nog het meeste weg van een slok douchewater met een vleugje tomaat…

Niets is zo fijn als nu weer in een normale boterham met kaas te happen kan ik je vertellen. Helaas wel vergezeld door tientallen deadlines die elkaar in rap tempo opvolgen, een stage die over twee weken haar hoogtepunt gaat bereiken en ook de volgende tentamenweek klopt op de deur. En daarna? Je gaat het niet geloven… ski-vakantie met school en dan begint de hele riedel weer van voor af aan! Poeh.

Advertenties

2 gedachtes over “Wintersportzzz….

  1. Kim,

    In een stormachtige omgeving in een luie stoel – dat we’ll – je verhaal tot mij nemend! Voorgelezen aan Jonnet en beiden weer gelachen. Zeg maar tegen Jessie fat we een lkeer soep komen eten altijd genoeg : -)

    Fijne jaarwisseling en veel feestplezier

    Like

  2. Poeh… wat hadden jullie het toch zwaar… Neem dan je vader…. hij moest op sleeptouw met moi, omdat zijn knie nog niet helemaal toppie was…Na een wandeling van bijna 5 uur was hij echt toe aan een busritje….ware het niet dat de bus op de terugweg niemand mee nam! Dat werd dus nog even stevig doorwandelen…Poeh!

    Like

Vragen, opmerkingen, complimentjes of klachten? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s