Sportfeestjes

“Oké, jullie moeten allemaal even kijken! Zal ik voor dit zwarte leren rokje gaan? Of deze jeans? Ik wil eigenlijk in dat rokje, maar dat is wel koud natuurlijk… maar een broek is zóó saai. En matcht ook totaal niet met m’n laarsjes, hoewel ik natuurlijk ook deze… ho, wacht even…. Aah! Kijk, deze vans kunnen natuurlijk óók. Maar die zijn een beetje stuk aan de zijkant, dus… Wat vinden jullie? Toch maar het rokje? Met dit hempje dan?”

Terwijl m’n hersenen langzaam afsterven door deze overkil aan mode-info, komen alle vrouwelijke fashionkenners in de kleedkamer tot leven. Van iedere hoek wordt er – hoe kan het ook anders – een andere mening geroepen.

“Aaaah wat een leuk rokje! Aandoen, anders doe ik ‘m aan.”

“Ben je gestoord, het gaat vriezen gek.”

“Boeeeeien, alcohol doet een hoop! Ik ben voor het rokje!”

“Broek!”

“Broek!”

“Rokje!”

“Aaaah jongens, ik weet het nog steeds niet… Wat moet ik doen? Wacht, ik doe wel eerst het rokje aan en dan moeten jullie kijken of het staat bij dit hempje. En ik heb ook nog een sjaaltje trouwens.”

Tot mijn grote afgrijzen wordt er een mega-weekendtas tevoorschijn gehaald, waar overduidelijk de hele kledingkast in is geknald. M’n rug knakt al bij het aanzien ervan, laat staan bij het dragen ervan. Verwoed wordt er gezocht naar dat ene perfecte sjaaltje, uiteraard bedolven onder een drietal paar schoenen, twee colbertjes en ontelbaar veel shirtjes.

Ondertussen begint een ander een eigen modeshow: “Kijk, als ik zo loop, schijnt dit dan door?”

“Ja, maar je kan het hebben meid.”

“Uhm, ik weet niet wat jouw bedoelingen van vanavond zijn… Wil je scoren, dan sowieso doen!”

“Nogmaals, het gaat vriezen.”

“Maar daarom heb ik dus dit sjaaltje!”

Hup, behendig wordt er een stijltang door het haar gehaald, gevolgd door een gilletje. “Oh mijn god, misschien moet ik het wel krullen!”

“Jaaaa dat is leuk!”

“Iemand een krultang mee?”

“Je mag wel na mij!”

“Wieeee lust er een bacootje? Zelfgemaakt!”

“IKKE!”

“Ik ook! Maar niet te veel. Stop, genoeg!”

“Sinds wanneer ben je aan de lijn?”

“Aah joh, lijn, lijn… het is bijna zomer weetje, even in shape komen en zo.”

Rondkijkend voel ik m’n eigen buik met de minuut meer uiteenzetten en begin ik lichtjes te twijfelen aan mijn simpele broek-blouse outfit.

“Neeeeee! Oh my lord! IK BEN M’N FAVO KETTING VERGETEN!”

Ik heb niet eens een favo ketting.

“Wat doe jij? Rokje of broek? Oke, dan doe ik ook een broekje.”

“Wat vinden jullie van mijn mascara? Too much of nog een beetje meer? Wat denken jullie van….”

Zomaar een greep uit de conversaties voorafgaand aan een volleybalfeestje. Zo af en toe is het heerlijk om al die modedilemma’s en panische blikken in stilte te aanschouwen. Maar niet te vaak. Goddank spelen we onze wedstrijden in een vooraf samengesteld tenue, want ik zie de bui al hangen… “Met trainingsjack of zonder? Deze sportschoenen? Blauwe of zwarte veters? En een lange of een korte broek? Hmm, het is wel fris in de zaal… Wat doen jullie?”

Advertenties

Vragen, opmerkingen, complimentjes of klachten? Let me know!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s